Millioner af gratis musiknumre

Skrevet af Dan, Ons, 2008-01-23 23:06

Så er den sociale “musikrevolution” her. På last.fm, som i maj 2007 blev købt af TV-selskabet CBS, kan man lytte til 3,5 millioner numre ganske gratis. Betingelsen er, at man finder sig i en reklame i sin web browser, og at hvert nummer kun kan spilles 3 gange. Derefter er det bare at købe nummeret på Amazon eller iTunes. Jeg startede med Rolling Stones og bad om lignende numre og fik en god gammel Jimmi Hendrix, derefter en Eric Clapton, Beatles, Who, Cream … etc.

Millioner af numre er aflyttede … og antallet af unikke brugere er 20 millioner om måneden fra 240 lande, skriver CBS Corporation i dag. Udbuddet tæller udover de fire store musikgiganter plus sådan cirka 150.000 uafhængige labels og numre. Last.fm stammer fra England år 2002, og det blev hurtigt et kult-site med sine innovative muligheder for musiklytteri.

Med på ideer er selskabet stadig. Uafhængige musikere uden pladeselskab, som uploader deres numre til sitet, vil modtage royalties, når deres musik er spillet online. Med-grundlægger af Last.fm, Felix Miller, siger, at sitet forsøger at re-designe musikøkonomien. Well, det er interessant, men er tydeligvis fokuseret på kombinationen af musikoplevelse og salg. Man kan også gennemgå albums og så kan sitet selvfølgelig huske for en. Hmmm.

 
     
Blog by Blog