Baidu bliver nyhedsmedie

Skrevet af Dan, Tir, 2007-01-23 15:36

Baidu news logoBaidu news logoKinas dominerende søgemaskine Baidu har fået officiel tilladelse til at levere nyheder til landets indtil videre 137 millioner netbrugere – en gruppe, som det seneste år er vokset 26%. Baidu kan således nu producere sine egne nyheder i stedet for blot at genbruge andres som Google.

Årsagen er, at netop indhold er styrende for indtægter og forbrugerrisme, mener en analytiker i Hong Kong i henhold til Reuters. Derfor står “Kinas Google” nu stærkere overfor den ægte Google i Kina.

Kinas største portal Sina.com har haft en tilladelse til at producere nyheder i et par år og er en faktor i landets nyhedsformidling. Netop søgning og nyheder er kinesernes foretrukte aktiviteter online.


 
     
Blog by Blog